Soolatud heeringamari: maitsev ja mitmekülgne delikatess

114 Views 0 Liked

Avasta heeringamari

Soolatud heeringamari on tõeline delikatess, mis pakub rikkalikku maitset ja tekstuuri. Eestis veel vähekasutatud, aga populaarne paljudes köökides üle maailma, eriti Põhjamaades ja Ida-Euroopas. Uurime lähemalt, mis teeb soolatud heeringamarjast nii erilise, ja jagame lihtsat retsepti, kuidas valmistada maitsvat heeringa kalamarja määret sibula ja toorjuustuga.

Maitseomadused ja konsistents

Soolatud heeringamari on tuntud oma intensiivse ja rikkaliku maitse poolest. See on soolane, sõna otseses mõttes kergelt kalane ja mõnikord isegi veidi suitsune. Heeringamari on tekstuurilt pehme ja kreemjas, mis muudab selle ideaalseks määrdeks või lisandiks erinevatele roogadele. Samas on väikesele marjale omane krõmps, mis muudab tekstuuri mõnusalt teraliseks. Heeringamarja maitseomadused sobivad hästi kokku erinevate koostisosadega, nagu sibul, toorjuust ja värsked ürdid.

Maalt ja Merelt gurmee soovitab retsepti:

Heeringa kalamarja määre sibula ja toorjuustuga

Koostisosad:

•  200 g soolatud heeringamarja

•  100 g toorjuustu

•  1 väike punane sibul, peeneks hakitud

•  1 spl hapukoort

•  1 spl hakitud tilli

•  1 spl sidrunimahla

•  Musta pipart maitse järgi

Valmistamine:

1. Loputa soolatud heeringamari külma vee all, et eemaldada liigne sool.

2. Pane heeringamari, toorjuust ja hapukoor kaussi ning klopi ühtlaseks massiks.

3. Lisa hakitud sibul, till ja sidrunimahl ning sega hoolikalt läbi.

4. Maitsesta musta pipraga ja vajadusel lisa veel sidrunimahla või hapukoort, et saavutada soovitud konsistents.

5. Serveeri määret värske leiva või krõbedate saiaviiludega. Heeringamarja määre sobib väga hästi ka kartuli kõrvale ja ka kartuli peale suupistete vamistamiseks. Tasub kombineerida ka wakame salatiga.

Inspiratsiooni kasutamiseks

Soolatud heeringamari on suurepärane koostisosa, mida saab kasutada mitmel erineval viisil. Lisaks määrdele võib seda lisada salatitesse, pastaroogadesse või kasutada sushi valmistamisel. Selle intensiivne maitse ja kreemjas tekstuur teevad sellest ideaalse lisandi, mis rikastab iga rooga.

Soolatud heeringamarjast võiks saada tõeline mereanni sõbra lemmik, mis pakub rikkalikku maitset ja mitmekülgseid kasutusvõimalusi. Tasub oma köögis katsetada ja nautida!

Posted in: Mereanniblogi

Leave a comment

Log in to post comments